Här hittar du oss i Ålakademin samt några av världens mest framstående experter på problematiken kring ålen.


Lyssna på ålfiskarna.

Posted by miche in Claes Bergkvist, Nyheter. Comments Off on Lyssna på ålfiskarna.

13th June

Ålakademin har skrivit ett öppet brev till landsbygdsminister Eskil Erlandsson

Tack för Ditt vänliga svar på mitt brev om det regelverk som omger det svenska ålfisket. Jag väljer att på detta sätt svara dig och samtidigt kommentera något av ditt svar. Min förhoppning är att vi även fortsättningsvis ska kunna ha en öppen dialog i frågan, och att det skall kunna leda till ett för fisket mera rättvist regelverk.

Inledningsvis fastslår du att ”målet givetvis är att vi skall ha ett långsiktigt hållbart fiske, så att ålfiskarna har möjlighet att få sin fångst även i framtiden.” Du skriver att det är därför Sverige  har varit och är drivande på EU-nivå för att ta fram förvaltningsplaner för exempelvis ål, men även för andra fiskbestånd. ”Vi har en gemensam fiskepolitik och EU:s medlemsstater har också lyckats komma överens om hur ålen skall förvaltas. Inom … Read More »
INFORMATION FRÅN ÅLAKADEMIN

Läs de senaste inläggen till höger.

Årets Ålakung 2022.

Ålakademin utser årligen en person som gjort betydelsefulla insatser förålens fortlevnad, att krönas till ålakung/åladrottning.

Ålakademins motivering att utse Patrik Svensson till Ålakung 2022:

”Precis som...

Ålabodsvandring 27 juni.

Kröningen av Ålakung/åladrottning 2022 kommer att ske i samband med Ålabodsvandringen 27/6. Start vid Rinkaby skjutfält och avslutning vid Revhaksboden.

Författaren Patrik Svensson berättar om sin bok Ålevangeliet. Ett arrangemang tillsammans med Ålakademin.

Plats: Aoseum onsdagen den 29/6 kl. 19.00 • Adress: Vallgatan 16, ÅhusBindande anmälan till: info@alakademin.org • Begränsat antal platser, pris 150:-, fika ingårVarmt Välkomna!